- Din støtte til en mindeværdig afsked

Få situationer ændrer menneskers tilværelse så radikalt, som når de får det første barn, eller når en nær slægtning dør.

Ved dødsfald opstår der, udover sorg og savn, ofte uro og ængstelse for fremtiden. Rent praktisk er det begravelsen, der i første omgang er vigtig at få bragt i orden for de fleste mennesker.

Hvis den afdøde selv har udtrykt nogle ønsker, er det en stor hjælp for de efterladte. Man skal så vidt, det er muligt, følge disse ønsker.

Afskeden
Vores usikkerhed overfor døden gør, at mange mennesker helst vil undgå at se den døde. Men ofte vil det være en positiv oplevelse at se og røre den, man har mistet, det er et vigtig led i sorgbearbejdelsen. Døden bliver håndgribelig, og afskeden kan skabe en positiv følelse af fred og ro.

Som pårørende kan man også være med til at gøre den døde i stand. Dette gøres bedst lige efter dødens indtræden og evt. sammen med plejepersonale. Det er mest almindeligt at få eget tøj på.

Bedemanden må først lægge afdøde i kisten, når dødsattesten er udfyldt af lægen.

Afdøde skal ligge et køligt sted, derfor vil kisten med afdøde som regel blive ført fra hjemmet til et kapel i løbet af det første døgn.

Udsyngning
En gammel skik er at synge den afdøde ud af hjemmet. Denne afsked, som mange holder meget af, er lidt mere privat end den senere højtidelighed. Bedemanden hjælper gerne med udsyngningen.

 

Min sidste vilje

Dokumentet "Min sidste Vilje" gør det nemmere for dine pårørende at kende dine ønsker i den svære tid.
Se video

Bedemandens ydelser

På linket nedenfor finder du en oversigt over bedemandens ydelser.
Se video

Certificering

Her forklares hvorfor man er ISO-certificeret

Se video

Vi kan kontaktes døgnet rundt på tlf. 70 224 234

Eller skriv til os på e-mail:
faelles@skovmadsen.dk